JA Bookshop - шаблон joomla Joomla

Brojna istraživanja pokazuju da čitanje od najranije dobi značajno doprinosi intelektualnom, emotivnom i mentalnom razvoju djece.

Benefiti koje dijete dobija kroz ovu praksu motivirali su Evropsku uniju da 2013. godinu proglasi godinom čitanja naglas i pokrene kampanju “Reading Aloud, Reading Together 2013” čiji je cilj da podstakne roditelje i druge odrasle da sa čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja/odraslih i djece. Povodom Evropske godine čitanja naglas u susjednoj Hrvatskoj pokrenuta je kampanja “Čitaj mi!” u okviru koje su, između ostalog, u bibliotekama i knjižarama organizovana druženja sa djecom tokom kojih su im priče čitane naglas. Pomenutoj kampanji pridružila se i izdavačka kuća Mozaik knjiga koja je osmislila predivan i informativan letak:

Inspirisana ovim divnim uzorima, knjižara Leda je 25.novembra organizovala prvu čitalačku radonicu za djecu uzrasta 5, 6 i 7 godina tokom koje je Nataša Šokčević, mama desetogodišnje Tare, prisutnoj djeci pročitala slikovnice Medvjedići uče o istini (Algoritam, Zagreb) i Princeza na zrnu graška (Pčelica, Čačak). S obzirom da slike govore više od hiljadu riječi, pogledajte nekoliko fotografija sa ovog čitalačkog druženja:

  

Pričanje priča naglas u knjižari Leda se nastavlja, svakog utorka od 17:30 do 18:30 časova.